Selecteer provincie

Flevoland Theatervereniging JTL

Details

Adres
Kamp 28 49
8225GK Lelystad
Flevoland
Telefoonnummer
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld

Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving

Flevolandse Theatervereniging JTL werd in 1988 opgericht als jeugd Theatergroep Lelystad, 10 jaar later werd de naam en daarmee ook de statuten gewijzigd in Flevolandse Theatervereniging JTL omdat de jeugd het zo naar hun zin had bij ons, dat zij niet weg wilden. ( Voordien was de maximale deelnameleeftijd 18 jaar)
Inmiddels is JTL uitgegroeid tot één van de grootste vrijwilligersprojecten binnen Lelystad met uitsluitend vrijwilligers! Daarnaast zijn wij erkend stage/leerwerkbedrijf geworden voor de opleidingen artiest drama en artiest musical bij het G.O.C., vormgeving en entertainment bij Savantis, AKA- opleidingen, maatschappelijke stages en opleiding Lifestyle via Aequor. Ook secretarieel zijn wij erkend door de ECABO.

De voorstellingen van de groepen worden gespeeld in Theater Posa en in Theater Agora, maar daarnaast figureren wij ook geregeld op de Bataviawerf, 8 keer per jaar bij Leven aan Boordmaar ook tijdens de VOC-dagen en de Piratendagen en alle andere evenementen zijn we present.

Daarnaast hebben wij een hele grote kostuumvoorraad, de kostuums worden aan allerlei scholen binnen en buiten Lelystad verhuurd voor hun musicals e.d. maar ook voor diverse film en tv-producties vindt men de weg naar ons kostuummagazijn.
De verhuur is een vrij arbeidsintensief gebeuren waar wij dringend mensen voor nodig hebben!
Het geld dat wij hiermee verdienen wordt gebruikt om kostuums te kunnen maken voor onze eigen producties, die daarna weer in de verhuur komen. Op deze wijze kunnen wij ons grotendeels zonder subsidie redden.
Voor het maken van die kostuums hebben wij een kostuumatelier waar via Concern voor Werk en Welzijn Lelystad de meeste vrijwilligers vandaan komen